Rechtstreekse bus Brugge – Airport Charleroi

Reizigers hechten veel belang aan een goede bereikbaarheid van hun bestemming. Voor een toeristische trekpleister als Brugge is een goede ontsluiting vanuit internationale transporthubs dan ook een prioriteit. Om die reden heeft het Brugse stadsbestuur een overeenkomst bereikt met Flibco.com, een Luxemburgs bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontsluiten van steden vanuit belangrijke stations of luchthavens per bus.

Het resultaat van dit akkoord is dat Flibco.com vanaf 1 juni 2014 rechtstreekse busverbindingen zal organiseren tussen Brussels Charleroi Airport (BSCA) en Brugge, met een frequentie van negen ritten (heen en terug) per dag. De uren van de bus zullen afgestemd zijn op de aankomst- en vertrektijden van de vliegtuigen op de luchthaven. Voor gebruikers van de busdienst (bezoekers en inwoners) zorgt deze lijn voor een aanzienlijk comfort- en prijsvoordeel t.o.v. de bestaande alternatieven (trein, combi trein-bus of de wagen).

Flibco.com zal gebruik maken van de voorziene bushalte op de kiss- en ride zone aan het station, kant Sint-Michiels, beperkt tot de tijd die nodig is om gebruikers af te zetten of op te halen. Op die manier kan op een vlotte manier het natransport met de bussen van De Lijn of met de taxi naar het hotel worden gegarandeerd. Toerisme Brugge zal samen met Flibco.com en BSCA de nieuwe busverbinding promoten. Vanaf 19/05 zal het mogelijk zijn om via de website www.flibco.com tickets voor de verbinding te boeken. Gedetailleerde info over prijzen en de dienstregeling volgt.

 Categorieën:Bereikbaarheid, Luchthaven

Tags: , , ,

2 replies

 1. Fantastisch nieuws zou ik zeggen …

  Toch 2 bedenkingen:

  1/ de bushalte is voorzien aan het station. Tot daar prima. MAAR station – kant St. Michiels? Om verkeerstechnische redenen kan ik deze aanpak volgen, maar aldaar is er geen aansluitende taxistand voor zover ik weet? Hoe moeten de passagiers verder naar hun hotel met hun zware koffers? Ook de busaansluitingen naar het centrum lijken mij aldaar moeilijker dan aan de voorkant van het station? Tenzij ik dat verkeerd zie?

  2/ nog veel interessanter zou zijn dat er tal van low cost flights worden georganiseerd via de luchthaven van Oostende. Dat zou pas de max zijn. Maar rond dit dossier is het al jaren opvallend stil. Ondertussen heeft Ryanair (met succes) zijn tenten opgeslagen in Brussels Airport. Nochtans is de nieuwe directeur van Ostend Airport een ouwe bekende voor Hotels Regio Brugge nl. De Heer Marcel Beulens. Worden er nog gesprekken met die man gevoerd hieromtrent. En à propos, hoe zit het nog met de vzw Toeristische Ontsluiting? Bestaat dat ding nog? Indien ja, erg actief lijken mij die niet?

  • Beste Michel,
   Bedankt voor je reactie.

   Graag kom ik terug op je bedenkingen.
   – Het gebruik van de Kiss and Ride zone aan de achterkant van het station heeft volgens ons meer voordelen dan nadelen.
   Naar toegankelijkheid van de bus is dit veel makkelijker en vlotter gezien hij niet via viaduct en Unesco-Rotonde waar men heel veel tijd zou verliezen.
   Taxi stelplaats is aanwezig aan de voorzijde en is volgens mij even ver stappen van de Kiss en Ride als van perron 10 als men via de trein komt.

   – De luchthaven blijkt nog een heel moeizaam dossier te zijn, zelfs met een Marcel Buelens in de wandelgangen.
   Op 3 januari werden we uitgenodigd door Egis en Jetairfly voor een uiteenzetting hoe ze de toekomst van de luchthaven zien. Airport with a smile, maw een Jetairfly luchthaven!
   We werden overdonderd met cijfers van kostprijs, rentabiliteit enz maar ze konden nog weinig doen daar nog bepaalde details moesten afgewerkt worden ivm de uitbating van de luchthaven.
   Ik heb onlangs nog een aantal dringende punten en vragen doorgestuurd naar de TOWVL met de hoop wat meer duidelijkheid te krijgen ronde de luchthaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: