Meet the sponsors: kijkje bij restaurant Tanuki!

Sinds 1989 baten Linda en Ivan Verhelle het japans restaurant Tanuki uit.
Tanuki sponsort steevast de Get Together met een sushi-stand!

Team Tanuki

Hoe bent u in de sector gestart en wat drijft u?
“Na het behalen van mijn koksdiploma aan de hotelschool zijn we in 1984 voor 2 jaar naar Japan gereisd om er de keuken aan te leren. We zijn toen verliefd geworden op de Japanse keuken.”

Wat typeert uw restaurant, wat zijn uw sterkste troeven?
“Wij zijn een typisch Japans restaurant met een open keuken die een direct contact met de gasten heeft.”

Wat zijn uw belangrijkste prioriteiten en uitdagingen voor de toekomst?
Steeds het beste uit de Japanse keuken aan onze gasten geven.

 

unnamed (2)puur_japans_0121

Een karakteristiek recept van Tanuki:

TEMPURA 天麩羅 (in licht beslag gefrituurde vis en groentjes)
Tempura is het meest klassieke gefrituurde Japanse gerecht: kleine stukjes vis en groenten, gebakken in een licht beslag. Erg lekker met een dipsaus, gember en daikon.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

12 scampi’s ( liefst Black Tiger, seawater)
8 kleine stukjes visfilet
8 kleine brocollibloempjes
8 schijfjes pompoen of wortel
8 shii-take of gewone paddenstoelen

voor het beslag

2 dl water (ijskoud!)
100 g bloem
1 ei

voor de dipsaus

4 dl water
1 dl mirin
1 dl sojasaus
10 g bonitovlokken

voor de garnering

2 eetl. geraspte gember
4 eetl. geraspte daikon

BEREIDING

1. Breng alle ingrediënten voor de dipsaus aan de kook. Laat afkoelen en zeef door.
2. Was en snijd de groenten.
3. Pel de scampi’s, verwijder de darmen, snij open en plet ze.
4. Maak het beslag: meng het koude water met het losgeklopte ei en meng er daarna de bloem onder.
5. Verhit de olie tot 170° C. Dompel de stukjes groenten en vis in het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de tempura ongeveer 30 seconden per kant, zonder dat de stukjes bruin worden.
6. Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer met een warme dipsaus, geraspte gember en daikon.

Ivan Verhelle heeft ook net een boek uitgegeven met zijn recepten, “Basic Japans”.
Daar krijg je nog meer recepten!
http://www.lannoo.be/basic-japans-0
unnamed

 

Tanuki
Oude Gentweg 1
8000 Brugge
http://www.tanuki.be/



Categorieën:Diverse, Get Together, Interviews, Partners, Restaurants

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: