Gruuthuse museum feestelijk geopend

Feestweekend vernieuwd Gruuthusemuseum

Na een sluiting van vijf jaar opent het gerestaureerde museum zijn deuren en laat het je proeven van de Brugse geschiedenis.
Lodewijk van Gruuthuse, die dit imposante Brugse stadspaleis zijn grandeur gaf, leefde volgens de leuze ‘Plus est en vous’. Dat is ook de leidraad om vandaag de collectie te bekijken. Majestueuze wandtapijten, kleurrijke glasramen, elegante houtsculpturen, historisch kant, Bourgondische manuscripten en Chinees porselein; elk van die objecten brengt zijn uniek verhaal. Drie periodes uit de rijke Brugse geschiedenis komen zo tot leven. Gratis audiogidsen begeleiden je op je parcours doorheen het paleis. Op de zolder geniet je van het uitzicht over de stad en maak je kennis met het participatieproject van onze jongerencrew. Niet alleen het museum is volledig vernieuwd. Ook de omgeving werd grondig aangepakt: het binnenplein is heraangelegd en via het museumpaviljoen krijg je ook toegang tot de schitterende Onze-Lieve-Vrouwekerk.

 

FEESTWEEKEND
Vrijdag 24 mei start het feestweekend met een fuif, georganiseerd door de jongerencrew of Paleisje Pimpers. Let wel: op deze fuif staat geen leeftijd; iedereen is welkom vanaf 20 uur! DJ Neoso trekt de avond op gang in stijl! Een onvervalste producer met een eigen vibe die je meteen meevoert. Geniet van zijn groovy set van 20u tot 22u.
Nadien laat een DJ trio van talentvolle Bruggelingen: “it.takes.two” van zich horen en dit van 22u tot middernacht. Ze brengen een mix van global, disco, house, letfield, afro, jazz, italo en electronic. Kortom een zalige mix om de avond mee af te sluiten! Tussen 20 en 22 uur kun je het museum bezoeken en vergeet ook de zolder niet met de nieuwste creaties van de Pimpers.

Het hele weekend, dit is op zaterdag 25 en zondag 26 mei (telkens van 9.30 tot 17 uur) kun het gloednieuwe museum bewonderen en aansluiten bij één van de vele workshops en demonstraties. De gerestaureerde gevels kun je bewonderen terwijl je van een drankje geniet vanop het terras op het Gruuthuseplein.
Op zaterdag ben je welkom in de vernieuwde ateliers voor een workshop kalligrafie of boekbinden. Ontdek het brouwproces van Brugge Tripel en de kunst van het theeschenken of bewonder de fijne kunsten van het houtsnijden en het steenbeeldhouwen.
Zondag is verkiezingsdag, maar bij ons ook gezinsdag. Tip: ga vroeg stemmen en zak daarna af naar het Gruuthusemuseum! De eerste 150 bezoekers krijgen een heerlijke boterham van de Broodsmid met speciaal ontworpen Gruuthuseconfituur van Jam Jam aangeboden. Er staan die dag opnieuw heel wat workshops op de planning. Laat je kinderen kennis maken met onder andere het kantklossen, borduren, weven en viltschilderen. Houd tijdens je museumbezoek de “Bruggewatchers” in het oog. Ze zijn er de hele dag te spotten en bieden je meer informatie aan over Brugge en de Gruuthusecollectie.

Bekijk het volledige programma hier.

Praktisch
Periode: 24 mei vanaf 20 u. & 25-26 mei 2019, doorlopend van  09:30 tot 17:00 uur.
Plaats: Gruuthusemuseum
Alles is dit weekend compleet gratis, behalve de consumpties op het terras.

 

bron : visitbruges

foto’s : Paul Asselman

fCategorieën:Uncategorized

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: