Thierry Lemahieu verkocht in december van vorig jaar, na een jarenlange uitbating, zijn gerenommeerde hotel Prinsenhof en besliste een stap opzij te zetten binnen het bestuur van de Brugse hotelfederatie. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de bestuursploeg te vernieuwen en dus ook nieuw, jong bloed aan te trekken. De vernieuwde bestuursploeg werd voorgesteld in hotel Jan Brito in de Freren Fonteinstraat, de uitbating van de nieuwe voorzitter.

“Ik ben twintig jaar actief geweest in het bestuur van Hotels regio Brugge vzw, waarvan twaalf jaar als voorzitter. Een mooie en boeiende periode waar ik met veel plezier op terugkijk”, sprak de afscheidnemende voorzitter Thierry Lemahieu. “In het bestuur heerste altijd een bijzonder leuke sfeer. En ik denk dat we, zeker ook in overleg met het stadsbestuur, enkele mooie zaken hebben kunnen realiseren.

Nieuwe voorzitter Dimitri Thirion zei op zijn beurt het vorige bestuur zeer erkentelijk te zijn. “De vzw is zeker de voorbije twaalf jaar onder het voorzitterschap van Thierry heel sterk gegroeid. Daarom niet per se qua ledenaantal maar zeker wat betreft daadkracht en thema’s die worden aangepakt”, stelde Dimitri Thirion.

(lees verder onder de foto)

Het nieuwe bestuur van Hotels Regio Brugge. © PDV

“We hebben nochtans moeilijke tijden meegemaakt, zoals de bankencrisis in het jaar 2008. Ook de terreuraanslagen in 2016 hadden een grote, negatieve impact op de hotelbezetting. Positieve elementen zijn de start van de bouw van een nieuw beurs- en congresgebouw. Daar zijn we als Hotels regio Brugge vzw lang pleitbezorger van geweest. Verder terug in de tijd was natuurlijk ook de rechtstreekse treinverbinding tussen Brugge en de luchthaven in Zaventem een heel positief punt, net als de toeristische ontsluiting van West-Vlaanderen met rechtstreekse passagiersvluchten op Oostende. Allemaal dossiers waar we mee aan de kar hebben getrokken. Op dit elan willen we verder gaan, zeker ook in goede samenwerking met Stad Brugge, met schepen voor Toerisme Philip Pierins (SP.A) en toerismemanager Dieter Dewulf.”

Het vernieuwde bestuur van Hotels regio Brugge vzw bestaat nu dus uit voorzitter Dimitri Thirion (hotel Jan Brito), secretaris Paul Asselman (hotel Fevery), penningmeester Patrick Rosenhoj (hotel Rosenburg), Johannes Allewaert (hotel Bourgoensch Hof), Garrett Spaey (hotel Patritius), Thomas Berteloot (hotel Martin’s Brugge) en Steven Vanrenterghem (hotel Bryghia). Oud-voorzitter Thierry Lemahieu kreeg de titel van Adviseur en zal de vzw dus nog met raad en daad bijstaan. Hotels regio Brugge vzw werd opgericht in 1999 en telt 82 leden. De vzw vertegenwoordigt zo een aandeel van 77% van alle hotelkamers in Brugge. (PDV)

bron KW.be