Sinds kort worden meer en meer hotels geteisterd door Cybersquatting. Maar wat betekent die term nu precies? Cybersquatting is het registreren van een domeinnaam die identiek of gelijkaardig is aan een merk, handelsnaam, persoon etc… zonder zelf een legitiem recht of belang op deze benaming te hebben en met als doel er onrechtmatig voordeel uit te halen (of schade toe te brengen).
m.a.w. cybersquatters maken zich eigen van een domeinnaam gelijkend op die van u, om deze dan onrechtmatig te (mis)gebruiken…
Klik hiernaast voor meer specifieke info (zie website: FOD Economie – Cybersquatting )
Wat hotels betreft komt het er op neer dat een OTA of een OTA-partner een domeinnaam registreert die heel realistisch naar een hotel refereert. Er wordt hierbij een pagina gemaakt met foto’s van het hotel alsook beschikbaarheid. Erger nog er staan telefoonnummers om contact op te nemen met de dienst reservaties (van deze OTA natuurlijk)…
Welke stappen kunt u hiertegen ondernemen?
Hierbij raden wij u aan om de volgende procedure te volgen:
Contact opnemen met de betrokken site verantwoordelijke en vragen om deze pagina stop te zetten alsook vragen om de domeinnaam terug vrij te geven (het is aangeraden dat u deze domeinnaam dan zelf opneemt).
Bovenstaande procedure doe je best via volgende link: http://www.securehotelsreservations.com/contactus.html
Een voorbeeld van een te gebruiken tekst:
I saw that your company is using our brand name of <hotelnaam> in Google adwords, so I am asking you to remove this as soon as possible. You cannot use brand names as a domain. Please also give this domain name free.
nota van het bestuur Hotels Regio Brugge:
Geef ons gerust feedback over het verdere verloop. Mocht men de domeinnaam niet willen vrijgeven, dan kunnen er verdere juridische stappen ondernomen worden via Horeca Vlaanderen (enkel voor leden).
Categorieën:OTA's
Geef een reactie