Tour Operator OAD reizen failliet: hoe verder met de betalingen?

oad logoOP 25 september ’13 ll. werd de Nederlandse reisorganisator OAD reizen failliet verklaard. Collega’s die met deze TO samenwerkten, krijgen het advies om voor alle vragen omtrent hun openstaande facturen en toekomstige betalingen zich te wenden tot de curator via leveranciersOAD@danielshuisman.eu . OAD reizen richtte tevens een schrijven aan haar zakenrelaties/levarancier, zie hieronder:

———————————-
 

Brief voor leveranciers

Holten, 25 september 2013

 

Geachte relatie,

Vandaag hebben we helaas moeten besluiten om het faillissement van de Oad Groep aan te vragen.  Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid.

Zoals vorig jaar bekend gemaakt, heeft Oad in 2012 een nieuwe strategie ingezet om Oad in deze snel veranderende wereld verder klaar te maken voor de toekomst.

Deze transformatie bestond voornamelijk uit 2 hoofdpijlers:

–          zich met de nieuwste reeds geïmplementeerde technologie nog meer focussen op online verkoop en

–          het aantal eigen reisbureaus optimaliseren en geleidelijk verminderen

Nadat wij de plannen vorig jaar intern gepresenteerd hebben, zijn we met volle kracht gestart met de uitvoering.

Intussen is het economische klimaat in Nederland verder verslechterd en heeft de huidige crisis een negatief effect op de boekingen voor de reiswereld en dus ook voor Oad.

Door deze omstandigheden, vereiste de Rabobank een extra kapitaalinjectie die niet alleen door de huidige aandeelhouders was op te brengen en dus is gezocht naar externe investeerders.

Ondanks dat een oplossing zeer nabij was, ontstond een race tegen de klok en bleek het  onmogelijk om tijdig aan de door de bank gestelde kapitaaleisen en deadlines te voldoen.

Dit heeft ertoe geleid dat we in de situatie terecht zijn gekomen, waarin ons niets anders restte dan zelf het faillissement van Oad aan te vragen

Zoals gezegd een zeer moeilijk en emotioneel besluit. Niet alleen vanwege ons familiekarakter en de bijna 90-jarige historie, maar bovenal omdat wij ons realiseren dat we met dit besluit vele mensen raken. Al onze medewerkers, al onze leveranciers en niet in de laatste plaats onze klanten.

Het is verschrikkelijk en we kunnen het nog steeds niet geloven. Vandaag hebben we onze medewerkers over het faillissement geïnformeerd en dat was natuurlijk voor iedereen een enorme schok. Ook beseft iedereen dat we er ook nu moeten staan voor onze klanten. Overal in de wereld zitten Nederlanders die met ons op vakantie zijn en naar hun gaat onze aandacht nu eerst uit. Daarbij zullen we ook zo snel mogelijk helderheid verschaffen aan alle klanten die een reis bij één van onze organisaties geboekt hebben. Curatoren, Jacques Daniels en Jeroen Stekelenburg,  zullen vandaag  de Stichting Garantiefonds (SGR) informeren over de situatie en samen met hen zoeken zij naar een zo goed mogelijke oplossing en communicatie naar alle betrokkenen.

 

Gevolgen voor u:

Helaas zijn we nog niet in staat de consequenties voor u te communiceren omdat dit eerst moet worden afgestemd met het SGR en de curator. Vanzelfsprekend staat de benodigde communicatie al wel in de steigers, zodat we u a.s.a.p wel helderheid kunnen verschaffen.

 

Communicatie:

Op Oad.nl zullen wij continue de meest actuele informatie plaatsen. Om alles zo goed mogelijk te stroomlijnen, verzoeken wij u alleen in noodgevallen contact op te nemen met uw reguliere contactpersoon.

Het is verschrikkelijk. We kunnen het nog steeds niet geloven. Het spijt ons u niet anders te kunnen berichten en bieden onze welgemeende excuses aan voor de eventuele schade die u door dit faillissement oploopt.

Rest ons nog u te danken voor de vele jaren dat wij met u mochten samenwerken.

Met vriendelijke groet,

Julius ter Haar                                    Quirine ter Haar                                Frans SchuitemakerCategorieën:Tour operators

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: